receptų tinklalapis

Pietūs

Tofu su Hoisin padažu ir mėsaBy AlexandreTofu ne tik vegetarams! Šis receptas yra švelnus variantas Sičuano „Mapo tofu“. Mėsos nėra daug, bet sudaro svarbią padažo dalį.
,,Didysis“ blynasBy Rasos meniuKai labai norisi blynų, o įkvėpimo stovėti prie keptuvės nėra... Vietoj mažų blynelių galime išsikepti didelį tokio pat nuostabaus skonio blyną orkaitėje 🙂
Avinžirnių salotosBy Stiklinė miltų ( Instagram: @stiklinemiltu )Salotos per 5 minutes! Paprasta, skanu ir sveika 🙂
Liūto galvos kukuliai (shīzitóu)By AlexandreŠis tradicinis Šanchajaus patiekalas pavadintas pagal Kinijos emblemines liūtų skulptūras. Šie dideliai kukuliai tirpsta burnoj, o jų skonis, labai subtilus.
Honkongo jautienos karisBy AlexandreHonkongas, dėl savo istorijos ir būdamas tarptautiniu uostu, sujungia daug skirtingų kultūrų. Jo virtuvei įtaką daro kinų virtuvė (ypač kantoniečių), britų virtuvė ir daugelis kitų pietryčių Azijos kultūrų. Šis receptas yra geras pavyzdys, nes jame maišomas tradicinis britų karis su tipiškais kinų virtuvės skoniais (anyžius, mandarino žievelės).
Ispaniška „Empanada“ su kumpio ir datulių įdaruBy Viktorija.sgTai vienas iš tradicinių Šiaurės Ispanijoje kilusių patiekalų, kuris labai dažnai sutinkamas visose šalies regionose. Dar kitaip vadinama Empanada Gallega. Šis patiekalas turi gausybę variacijų. Įdarui naudojamas: tunas, mėsa, jūros gėrybės, daržovės ir t.t.. Iš pirmo žvilgsnio atrodytų nieko nesiskiria nuo eilinių įdarytų, sluoksniuotos tešlos pyragų. Tešlos paruošimas, be abejo taip pat turi gausybę variacijų, nuo sviestinės trapios iki mielinės. Tačiau būtent Galicijoje tešla gaminama su vynu. Iš gausybės įdarų, gal net sakyčiau lengviausiai paruošiamas, tačiau tikrai gomurį maloniai nustebinantis yra būtent kumpio ir datulių variacija.