receptų tinklalapis

Migdoliniai sausainiai su žiemos prieskoniais

AuthorSaukstasLT
Rating
Share
 250 g miltų
 125 g sviesto
 125 g cukraus
 80 g migdolų lapelių
 50 ml klevų sirupo
 2 tsp cinamono
 1 tsp džiovinto imbiero
 ½ tsp trintų gvazdikėlių
 1 tsp kepimo miltelių
 žiupsnelis druskos
1

Iš vakaro pasiruoškite tešlą.

Pirmiausia ištirpinkite sviestą drauge su cukrumi ant silpnos ugnies, nuolat maišydami. Kai masė taps vientisa supilkite klevų sirupą ir nuimkite prikaistuvą nuo ugnies. Įmaišykite kepimo miltelius, prieskonius ir druską. Perpilkite ruošinį į dubenį. Suberkite migdolų lapelius ir atsargiai išmaišykite.

2

Kai ruošinis jau bus visiškai atvėsęs, po truputį įmaišykite miltus, kol tešla taps vientisa. Padalinkite ją į dvi dalis, taip bus lengviau suteikti kiekvienam gabalėliui pailgą formą (kaip dešros). Suvyniokite formas į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve per naktį.

3

Kitą rytą išimkite tešlą iš šaldytuvo ir leiskite jai truputį sušilti, taip bus lengviau pjaustyt. Supjaustykite riekelėmis maždaug 3 mm storio ir išdėliokite skardose.

4

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C ir kepkite 10 min kol gražiai pagels. Išėmę iš orkaitės, leiskite sausainiams atvėsti ir sutvirtėti.

Category

Ingredients

 250 g miltų
 125 g sviesto
 125 g cukraus
 80 g migdolų lapelių
 50 ml klevų sirupo
 2 tsp cinamono
 1 tsp džiovinto imbiero
 ½ tsp trintų gvazdikėlių
 1 tsp kepimo miltelių
 žiupsnelis druskos

Directions

1

Iš vakaro pasiruoškite tešlą.

Pirmiausia ištirpinkite sviestą drauge su cukrumi ant silpnos ugnies, nuolat maišydami. Kai masė taps vientisa supilkite klevų sirupą ir nuimkite prikaistuvą nuo ugnies. Įmaišykite kepimo miltelius, prieskonius ir druską. Perpilkite ruošinį į dubenį. Suberkite migdolų lapelius ir atsargiai išmaišykite.

2

Kai ruošinis jau bus visiškai atvėsęs, po truputį įmaišykite miltus, kol tešla taps vientisa. Padalinkite ją į dvi dalis, taip bus lengviau suteikti kiekvienam gabalėliui pailgą formą (kaip dešros). Suvyniokite formas į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve per naktį.

3

Kitą rytą išimkite tešlą iš šaldytuvo ir leiskite jai truputį sušilti, taip bus lengviau pjaustyt. Supjaustykite riekelėmis maždaug 3 mm storio ir išdėliokite skardose.

4

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C ir kepkite 10 min kol gražiai pagels. Išėmę iš orkaitės, leiskite sausainiams atvėsti ir sutvirtėti.

Migdoliniai sausainiai su žiemos prieskoniais


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.