receptų tinklalapis

Citrininis keksas su aguonomis ir graikiško jogurto glajumi

AuthorStiklinė miltų ( Instagram: @stiklinemiltu )
Rating

Jeigu subtili citrinos rūgštelė desertuose jums patinka taip pat kaip ir man - privalot išbandyt 🍋 Minkštas, drėgnas ir skanus, prižadu nenusivilsit!

Share
 225 g Miltų
 0,50 tsp Druskos
 1 tsp Kepimo miltelių
 115 g Kambario temperatūros sviesto
 200 g Cukraus
 3 Kiaušiniai
 2 Citrinų sultys
 2 Citrinų nutarkuota žievelė
 1 tsp Vanilės ekstarkto
 120 g Graikiško jogurto
 20 g Aguonų
 150 g Cukraus pudros(Glajui)
 3 tbsp Graikiško jogurto(Glajui)
 2 tbsp Citrinos sulčių(Glajui)
1

1. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome ir atidedame.
2. Kambario temperatūros sviestą kartu su cukrumi išplakame elektriniu plaktuvu.
3. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakame (kiaušiniai turėtų būti kambario temperatūros).
4. Supilame citrinos sultis, citrinos žieveles ir vanilės ekstraktą ir dar šiek tiek paplakame.
5. Suberiame pusę paruošto miltų mišinio, labai lėtai plakame, tuomet supilame graikišką jogurtą, ir vėl lėtai plakame. Supilame likusius miltus, dabar jau mentele lengvais judesiais išmaišome, kol neliks sausų miltų.
6. Suberiame aguonas ir dar šiek tiek atsargiai pamaišome.
7. Masę pilame į kepimo popietiumi išklotą skardą ir kepame 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
8. Iškepusį keksą paliekame atvėsti, tuo tarpu pasiruošiame glajų - sumaišome visus glajui skirtus ingredientus.
9. Atvėsusį keksą išimame iš skardos ir apipilame glajumi.

Ingredients

 225 g Miltų
 0,50 tsp Druskos
 1 tsp Kepimo miltelių
 115 g Kambario temperatūros sviesto
 200 g Cukraus
 3 Kiaušiniai
 2 Citrinų sultys
 2 Citrinų nutarkuota žievelė
 1 tsp Vanilės ekstarkto
 120 g Graikiško jogurto
 20 g Aguonų
 150 g Cukraus pudros(Glajui)
 3 tbsp Graikiško jogurto(Glajui)
 2 tbsp Citrinos sulčių(Glajui)

Directions

1

1. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome ir atidedame.
2. Kambario temperatūros sviestą kartu su cukrumi išplakame elektriniu plaktuvu.
3. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakame (kiaušiniai turėtų būti kambario temperatūros).
4. Supilame citrinos sultis, citrinos žieveles ir vanilės ekstraktą ir dar šiek tiek paplakame.
5. Suberiame pusę paruošto miltų mišinio, labai lėtai plakame, tuomet supilame graikišką jogurtą, ir vėl lėtai plakame. Supilame likusius miltus, dabar jau mentele lengvais judesiais išmaišome, kol neliks sausų miltų.
6. Suberiame aguonas ir dar šiek tiek atsargiai pamaišome.
7. Masę pilame į kepimo popietiumi išklotą skardą ir kepame 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
8. Iškepusį keksą paliekame atvėsti, tuo tarpu pasiruošiame glajų - sumaišome visus glajui skirtus ingredientus.
9. Atvėsusį keksą išimame iš skardos ir apipilame glajumi.

Citrininis keksas su aguonomis ir graikiško jogurto glajumi


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.