Jeigu subtili citrinos rūgštelė desertuose jums patinka taip pat kaip ir man - privalot išbandyt 🍋 Minkštas, drėgnas ir skanus, prižadu nenusivilsit!

1. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome ir atidedame.
2. Kambario temperatūros sviestą kartu su cukrumi išplakame elektriniu plaktuvu.
3. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakame (kiaušiniai turėtų būti kambario temperatūros).
4. Supilame citrinos sultis, citrinos žieveles ir vanilės ekstraktą ir dar šiek tiek paplakame.
5. Suberiame pusę paruošto miltų mišinio, labai lėtai plakame, tuomet supilame graikišką jogurtą, ir vėl lėtai plakame. Supilame likusius miltus, dabar jau mentele lengvais judesiais išmaišome, kol neliks sausų miltų.
6. Suberiame aguonas ir dar šiek tiek atsargiai pamaišome.
7. Masę pilame į kepimo popietiumi išklotą skardą ir kepame 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
8. Iškepusį keksą paliekame atvėsti, tuo tarpu pasiruošiame glajų - sumaišome visus glajui skirtus ingredientus.
9. Atvėsusį keksą išimame iš skardos ir apipilame glajumi.
Ingredients
Directions
1. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome ir atidedame.
2. Kambario temperatūros sviestą kartu su cukrumi išplakame elektriniu plaktuvu.
3. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakame (kiaušiniai turėtų būti kambario temperatūros).
4. Supilame citrinos sultis, citrinos žieveles ir vanilės ekstraktą ir dar šiek tiek paplakame.
5. Suberiame pusę paruošto miltų mišinio, labai lėtai plakame, tuomet supilame graikišką jogurtą, ir vėl lėtai plakame. Supilame likusius miltus, dabar jau mentele lengvais judesiais išmaišome, kol neliks sausų miltų.
6. Suberiame aguonas ir dar šiek tiek atsargiai pamaišome.
7. Masę pilame į kepimo popietiumi išklotą skardą ir kepame 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
8. Iškepusį keksą paliekame atvėsti, tuo tarpu pasiruošiame glajų - sumaišome visus glajui skirtus ingredientus.
9. Atvėsusį keksą išimame iš skardos ir apipilame glajumi.