Kai labai norisi blynų, o įkvėpimo stovėti prie keptuvės nėra... Vietoj mažų blynelių galime išsikepti didelį tokio pat nuostabaus skonio blyną orkaitėje 🙂

Išplakti kiaušinius su cukrumi ir druska. Smarkiai plakti nebūtina, užteks tiek, kad visa masė lengvai suputotų. Todėl mikserio galite ir netraukti, puikiai tiks ir plakimo šluotelė.
Tuomet supilti 300 ml pieno (geriausia pilti pieną dalimis, taip lengviau išsimaišys miltai ir nesusidarys gumuliukai).
Miltus persijoti (nebūtina) ir sumaišyti su kepimo milteliais. Sudėti į gautą kiaušinių ir pieno masę. Viską išmaišyti.
Supilti likusį pieną ir išmaišyti (išplakti).
Didelę skardą (tokios, kurios paprastai jau būna įdėtos orkaitėje) išklojame kepimo popieriumi.
Į skardą supilame gautą masę ir ant viršaus išdėliojame plonai supjaustytus sviesto gabalėlius.
Kepame karštoje iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
Iškepusį ,,didįjį" blyną galime valgyti su įvairiausiais priedais - uogiene, medumi, klevų sirupu.
Skanaus 🙂
Ingredients
Directions
Išplakti kiaušinius su cukrumi ir druska. Smarkiai plakti nebūtina, užteks tiek, kad visa masė lengvai suputotų. Todėl mikserio galite ir netraukti, puikiai tiks ir plakimo šluotelė.
Tuomet supilti 300 ml pieno (geriausia pilti pieną dalimis, taip lengviau išsimaišys miltai ir nesusidarys gumuliukai).
Miltus persijoti (nebūtina) ir sumaišyti su kepimo milteliais. Sudėti į gautą kiaušinių ir pieno masę. Viską išmaišyti.
Supilti likusį pieną ir išmaišyti (išplakti).
Didelę skardą (tokios, kurios paprastai jau būna įdėtos orkaitėje) išklojame kepimo popieriumi.
Į skardą supilame gautą masę ir ant viršaus išdėliojame plonai supjaustytus sviesto gabalėlius.
Kepame karštoje iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
Iškepusį ,,didįjį" blyną galime valgyti su įvairiausiais priedais - uogiene, medumi, klevų sirupu.
Skanaus 🙂