receptų tinklalapis

,,Didysis“ blynas

AuthorRasos meniu
Rating

Kai labai norisi blynų, o įkvėpimo stovėti prie keptuvės nėra... Vietoj mažų blynelių galime išsikepti didelį tokio pat nuostabaus skonio blyną orkaitėje 🙂

Share
Yields1 Serving
 3 kiaušinių
 5 tbsp cukraus
 žiupsnelio druskos
 600 ml pieno
 8 tbsp miltų
 1 tsp kepimo miltelių
 30 g sviesto
1

Išplakti kiaušinius su cukrumi ir druska. Smarkiai plakti nebūtina, užteks tiek, kad visa masė lengvai suputotų. Todėl mikserio galite ir netraukti, puikiai tiks ir plakimo šluotelė.

2

Tuomet supilti 300 ml pieno (geriausia pilti pieną dalimis, taip lengviau išsimaišys miltai ir nesusidarys gumuliukai).

3

Miltus persijoti (nebūtina) ir sumaišyti su kepimo milteliais. Sudėti į gautą kiaušinių ir pieno masę. Viską išmaišyti.

4

Supilti likusį pieną ir išmaišyti (išplakti).

5

Didelę skardą (tokios, kurios paprastai jau būna įdėtos orkaitėje) išklojame kepimo popieriumi.

6

Į skardą supilame gautą masę ir ant viršaus išdėliojame plonai supjaustytus sviesto gabalėlius.

7

Kepame karštoje iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.

8

Iškepusį ,,didįjį" blyną galime valgyti su įvairiausiais priedais - uogiene, medumi, klevų sirupu.
Skanaus 🙂

Ingredients

 3 kiaušinių
 5 tbsp cukraus
 žiupsnelio druskos
 600 ml pieno
 8 tbsp miltų
 1 tsp kepimo miltelių
 30 g sviesto

Directions

1

Išplakti kiaušinius su cukrumi ir druska. Smarkiai plakti nebūtina, užteks tiek, kad visa masė lengvai suputotų. Todėl mikserio galite ir netraukti, puikiai tiks ir plakimo šluotelė.

2

Tuomet supilti 300 ml pieno (geriausia pilti pieną dalimis, taip lengviau išsimaišys miltai ir nesusidarys gumuliukai).

3

Miltus persijoti (nebūtina) ir sumaišyti su kepimo milteliais. Sudėti į gautą kiaušinių ir pieno masę. Viską išmaišyti.

4

Supilti likusį pieną ir išmaišyti (išplakti).

5

Didelę skardą (tokios, kurios paprastai jau būna įdėtos orkaitėje) išklojame kepimo popieriumi.

6

Į skardą supilame gautą masę ir ant viršaus išdėliojame plonai supjaustytus sviesto gabalėlius.

7

Kepame karštoje iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.

8

Iškepusį ,,didįjį" blyną galime valgyti su įvairiausiais priedais - uogiene, medumi, klevų sirupu.
Skanaus 🙂

,,Didysis“ blynas


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.