receptų tinklalapis

Gaivus tortas

AuthorVaivaRuginyte
Rating

Tai gaivus tortas, kuris net ir šaltą žiemą primins vasarą!
‼️ATSARGIAI‼️ Paragavus šio torto neįmanoma sustoti valgyti!

Share
BISKVITUI
 120 g Sviesto
 30 g PienoPieno tipas nesvarbus, gali būti ir augalinės kilmės pienas
 140 g Miltų
 3 Kiaušiniai
 80 g Medaus arba agavų sirupo
 70 g Cukraus pudros
 1 tsp Druskos
 6 g Kepimo miltelių
 7 g Citrinos žievelėsDaugiau žievelės tikrai nepakenks, bus tik dar skaniau! Galima maišyti geltonosios ir žaliosios citrinos žieveles.
KREMUI
 500 g Grietinėlės
 150 g Mascarpone
 120 g Cukraus pudros
 7 g Vanilinio cukrausTinka ir vienos vanilės ankšties grūdeliai
 7 g Žaliosios ir geltonosios citrinos žievelė
 Šviežių uogųPapuošimui (skaniausia braškės)
 Mėtų lapeliaiPapuošimui
BISKVITO SULAISTYMAS
 250 g Espresso kavos
 30 ml RomoTinka ir cukraus sirupas
BISKVITAS
1

1. Ištirpinti sviestą ir palikti atvėsti.
2. Pasirinkti du skirtingus indus produktų maišymui. Skystiems produktams maišyti, rinkitės didesnį indą, nes į jį dėsis ir birūs produktai.
3. Sumaišyti visus sausus ingredientus.
4. Į atskirą indą sudėti visus kiaušinius, medų (arba agavų sirupą) ir visą suplakti iki standžių putų (turi gautis standi balta masė, labai panaši į grietinę, plakti reikia ilgai, apie 15 min).
5. Į plaktą masę, po truputį, sudėti visus birius ingredientus ir gerai išmaišyti, kad neliktų miltų grūdelių.
6. Į masę supilti pieną ir išmaišyti mentele.
7. Po truputį, supilti tirpintą sviestą.
8. Į išmaišytą masę sudėti tarkuotą citrinos žievelę ir viską supilti į kepimo formą *
9. Dedame kepti 180C ~30min. (Ar iškepė tikrinti su mediniu pagaliuku, jis turi "neapsivelti")
10. Iškeptą biskvitą atvėsinti. Geriausia palaikyti per naktį šaldytuve.

KREMAS
2

1. Grietinėlę, cukraus pudrą, Mascarpone ir vanilinį cukrų sudedame į vieną indą ir plakame iki standaus kremo (riebios grietinės konsistencijos)
2. Suberiame sutarkuotą citrinos žievelę ir išmaišome mentele.

DĖLIOJAM TORTĄ
3

1. Priklausomai nuo pasirinktos biskvito formos daliname biskvitą į du arba tris sluoksnius.
2. Geriausia tortą “dėlioti” tortų kepimo formoje.
3. Dedame pirmą biskvitą, jį sulaistome su kavos ir romo arba cukraus sirupo skysčiu (tai labai patogu daryti su silikonine tepimo šluotele, jei neturite puikiai tiks ir šaukštas!)
4. Susluoksniuojame visą tortą taip, kad ant viršaus galėtume sudėti likusį kremą
5. Tortą puošiame braškėmis ir mėtos lapeliais.

4

*Jei turite mažų uogienės indelių (tokių kaip nuotraukoje arba panašių), galite dalį biskvito tešlos kepti keksiukų formelėse. Tada biskvitą reikia kepti tik apie 15-18 min. (tikrinti ar iškepė su mediniu pagaliuku, jis turi "neapsivelti). Tada šiuos mažus “blynelius” dalinti į du plonesnius blynelius ir taip pat dėlioti, tik mažesniame indelyje tokia tvarka:
1. Kremas
2. Braškės
3. Biskvitas
4. Sulaistom
5. Kartojam 1-4 punktus
6. Kremas
7. Papuošiam

Ingredients

BISKVITUI
 120 g Sviesto
 30 g PienoPieno tipas nesvarbus, gali būti ir augalinės kilmės pienas
 140 g Miltų
 3 Kiaušiniai
 80 g Medaus arba agavų sirupo
 70 g Cukraus pudros
 1 tsp Druskos
 6 g Kepimo miltelių
 7 g Citrinos žievelėsDaugiau žievelės tikrai nepakenks, bus tik dar skaniau! Galima maišyti geltonosios ir žaliosios citrinos žieveles.
KREMUI
 500 g Grietinėlės
 150 g Mascarpone
 120 g Cukraus pudros
 7 g Vanilinio cukrausTinka ir vienos vanilės ankšties grūdeliai
 7 g Žaliosios ir geltonosios citrinos žievelė
 Šviežių uogųPapuošimui (skaniausia braškės)
 Mėtų lapeliaiPapuošimui
BISKVITO SULAISTYMAS
 250 g Espresso kavos
 30 ml RomoTinka ir cukraus sirupas

Directions

BISKVITAS
1

1. Ištirpinti sviestą ir palikti atvėsti.
2. Pasirinkti du skirtingus indus produktų maišymui. Skystiems produktams maišyti, rinkitės didesnį indą, nes į jį dėsis ir birūs produktai.
3. Sumaišyti visus sausus ingredientus.
4. Į atskirą indą sudėti visus kiaušinius, medų (arba agavų sirupą) ir visą suplakti iki standžių putų (turi gautis standi balta masė, labai panaši į grietinę, plakti reikia ilgai, apie 15 min).
5. Į plaktą masę, po truputį, sudėti visus birius ingredientus ir gerai išmaišyti, kad neliktų miltų grūdelių.
6. Į masę supilti pieną ir išmaišyti mentele.
7. Po truputį, supilti tirpintą sviestą.
8. Į išmaišytą masę sudėti tarkuotą citrinos žievelę ir viską supilti į kepimo formą *
9. Dedame kepti 180C ~30min. (Ar iškepė tikrinti su mediniu pagaliuku, jis turi "neapsivelti")
10. Iškeptą biskvitą atvėsinti. Geriausia palaikyti per naktį šaldytuve.

KREMAS
2

1. Grietinėlę, cukraus pudrą, Mascarpone ir vanilinį cukrų sudedame į vieną indą ir plakame iki standaus kremo (riebios grietinės konsistencijos)
2. Suberiame sutarkuotą citrinos žievelę ir išmaišome mentele.

DĖLIOJAM TORTĄ
3

1. Priklausomai nuo pasirinktos biskvito formos daliname biskvitą į du arba tris sluoksnius.
2. Geriausia tortą “dėlioti” tortų kepimo formoje.
3. Dedame pirmą biskvitą, jį sulaistome su kavos ir romo arba cukraus sirupo skysčiu (tai labai patogu daryti su silikonine tepimo šluotele, jei neturite puikiai tiks ir šaukštas!)
4. Susluoksniuojame visą tortą taip, kad ant viršaus galėtume sudėti likusį kremą
5. Tortą puošiame braškėmis ir mėtos lapeliais.

4

*Jei turite mažų uogienės indelių (tokių kaip nuotraukoje arba panašių), galite dalį biskvito tešlos kepti keksiukų formelėse. Tada biskvitą reikia kepti tik apie 15-18 min. (tikrinti ar iškepė su mediniu pagaliuku, jis turi "neapsivelti). Tada šiuos mažus “blynelius” dalinti į du plonesnius blynelius ir taip pat dėlioti, tik mažesniame indelyje tokia tvarka:
1. Kremas
2. Braškės
3. Biskvitas
4. Sulaistom
5. Kartojam 1-4 punktus
6. Kremas
7. Papuošiam

Gaivus tortas


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.