Kiaulienos šoninės receptas, puikiai tinkantis žiemos vakarienėms. Jį išmokau Japonijos žiemos krašte, Niigatos prefektūroje. Nieko sudėtingo, o kai kuriuos japoniškus ingredientus galima pakeisti į vietinius.

Išilgai supjaustyti šoninę apie 3-4cm pločio juostomis.
Plačioje keptuvėje, kurioje tilps kiauliena gerai apkepti (karamelizuoti) visas keturias kiaulienos šoninės puses. Šiame etape reikai pasisaugoti besitaškančio į visas puses karšto aliejaus.
Apkeptą kiaulieną perdėti į prikaistuvą ir užpilti iki viršaus šaltu vandeniu. Užvirus sumažinti kaitrą iki minimumo ir lėtai virti 2 val.- 2,5 val. Kiauliena turi būti minkšta, bet išlaikyti savo formą.
Išimti iš vandens ir atidėti į šalį, kad atvėstų. Šiek tiek atvėsus supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Sumaišyti sultinį su sojos padažu, cukrum ir sakė (sakės galima ir nenaudoti). Padažo spalva turėtų tapti tamsi, o skonis stiprus, bet ne per sūrus, visada skonį galima pataisyti įpilant daugiau sultinio ar sojos padažo.
*Šioje stadijoje ragavimas svarbus, kad skonis būtų pritaikytas jums.
Paruošus padažą, į ne didelį puodelį įpilti vandens ir įmaišyti ryžių ar bulvių krakmolo bei sutirštinti padažą iki kisieliaus tirštumo.
Į paruoštą padažą sudėti supjaustytą kiaulieną ir palikti žemoje kaitroje apie 20 min, kad kiauliena susipažintų su padažu ir įsigertų jo skonio.
Daržovių garnyras prie šios kiaulienos galėtų būti ir lietuviškos virtos bulvės ar ryžiai, bet aš papasokosiu apie baltojo ridiko paruošimą.
Ridiką reikia nulupti ir supjaustyti 2 cm pločio griežinėliais ir perpjauti dar perpus, įdėti į puodą, užpilti sultiniu su šiek tiek sojos padažu ir pabarstyti druska, galima įdeti džiovintų grybų ar džiovintų žuvyčių bei užvirus virti žemoje kaitroje, kol įbedus peiliu ridikas bus minkštas.
Pasiruošti špinatų ar dar geriau tiktų Bok Choy (liet. Kininis Bastutis) įmesti į verdantį vandenį keletai sekundžių ir po tiesiai į šaltą vandenį, kad sustabdyti virimi procesą. Gerai nusausinti.
Viskas paruošta, visus produktus sudėti į lėkštę, užpilti padažu, krienais patepti ant kiaulienąir mėgautis.
Ingredients
Directions
Išilgai supjaustyti šoninę apie 3-4cm pločio juostomis.
Plačioje keptuvėje, kurioje tilps kiauliena gerai apkepti (karamelizuoti) visas keturias kiaulienos šoninės puses. Šiame etape reikai pasisaugoti besitaškančio į visas puses karšto aliejaus.
Apkeptą kiaulieną perdėti į prikaistuvą ir užpilti iki viršaus šaltu vandeniu. Užvirus sumažinti kaitrą iki minimumo ir lėtai virti 2 val.- 2,5 val. Kiauliena turi būti minkšta, bet išlaikyti savo formą.
Išimti iš vandens ir atidėti į šalį, kad atvėstų. Šiek tiek atvėsus supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Sumaišyti sultinį su sojos padažu, cukrum ir sakė (sakės galima ir nenaudoti). Padažo spalva turėtų tapti tamsi, o skonis stiprus, bet ne per sūrus, visada skonį galima pataisyti įpilant daugiau sultinio ar sojos padažo.
*Šioje stadijoje ragavimas svarbus, kad skonis būtų pritaikytas jums.
Paruošus padažą, į ne didelį puodelį įpilti vandens ir įmaišyti ryžių ar bulvių krakmolo bei sutirštinti padažą iki kisieliaus tirštumo.
Į paruoštą padažą sudėti supjaustytą kiaulieną ir palikti žemoje kaitroje apie 20 min, kad kiauliena susipažintų su padažu ir įsigertų jo skonio.
Daržovių garnyras prie šios kiaulienos galėtų būti ir lietuviškos virtos bulvės ar ryžiai, bet aš papasokosiu apie baltojo ridiko paruošimą.
Ridiką reikia nulupti ir supjaustyti 2 cm pločio griežinėliais ir perpjauti dar perpus, įdėti į puodą, užpilti sultiniu su šiek tiek sojos padažu ir pabarstyti druska, galima įdeti džiovintų grybų ar džiovintų žuvyčių bei užvirus virti žemoje kaitroje, kol įbedus peiliu ridikas bus minkštas.
Pasiruošti špinatų ar dar geriau tiktų Bok Choy (liet. Kininis Bastutis) įmesti į verdantį vandenį keletai sekundžių ir po tiesiai į šaltą vandenį, kad sustabdyti virimi procesą. Gerai nusausinti.
Viskas paruošta, visus produktus sudėti į lėkštę, užpilti padažu, krienais patepti ant kiaulienąir mėgautis.