receptų tinklalapis

Japoniškai ruošta kiaulienos šoninė

AuthorSaukstasLT
Rating

Kiaulienos šoninės receptas, puikiai tinkantis žiemos vakarienėms. Jį išmokau Japonijos žiemos krašte, Niigatos prefektūroje. Nieko sudėtingo, o kai kuriuos japoniškus ingredientus galima pakeisti į vietinius.

Share
 400 g Kiaulienos šoninės
 600 ml Japoniškas dashi sultinys ar tiesiog daržovių sultinys
 100 ml Tamsus sojų padažas
 30 ml Sake
 80 g cukraus
 baltas ridikas
 Špinatai ar Bok Choy
 Krienai
 1 tbsp Kramolo
1

Išilgai supjaustyti šoninę apie 3-4cm pločio juostomis.

2

Plačioje keptuvėje, kurioje tilps kiauliena gerai apkepti (karamelizuoti) visas keturias kiaulienos šoninės puses. Šiame etape reikai pasisaugoti besitaškančio į visas puses karšto aliejaus.

3

Apkeptą kiaulieną perdėti į prikaistuvą ir užpilti iki viršaus šaltu vandeniu. Užvirus sumažinti kaitrą iki minimumo ir lėtai virti 2 val.- 2,5 val. Kiauliena turi būti minkšta, bet išlaikyti savo formą.

4

Išimti iš vandens ir atidėti į šalį, kad atvėstų. Šiek tiek atvėsus supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.

Padažo ruošimas
5

Sumaišyti sultinį su sojos padažu, cukrum ir sakė (sakės galima ir nenaudoti). Padažo spalva turėtų tapti tamsi, o skonis stiprus, bet ne per sūrus, visada skonį galima pataisyti įpilant daugiau sultinio ar sojos padažo.

*Šioje stadijoje ragavimas svarbus, kad skonis būtų pritaikytas jums.

6

Paruošus padažą, į ne didelį puodelį įpilti vandens ir įmaišyti ryžių ar bulvių krakmolo bei sutirštinti padažą iki kisieliaus tirštumo.

7

Į paruoštą padažą sudėti supjaustytą kiaulieną ir palikti žemoje kaitroje apie 20 min, kad kiauliena susipažintų su padažu ir įsigertų jo skonio.

8

Daržovių garnyras prie šios kiaulienos galėtų būti ir lietuviškos virtos bulvės ar ryžiai, bet aš papasokosiu apie baltojo ridiko paruošimą.

Ridiką reikia nulupti ir supjaustyti 2 cm pločio griežinėliais ir perpjauti dar perpus, įdėti į puodą, užpilti sultiniu su šiek tiek sojos padažu ir pabarstyti druska, galima įdeti džiovintų grybų ar džiovintų žuvyčių bei užvirus virti žemoje kaitroje, kol įbedus peiliu ridikas bus minkštas.

9

Pasiruošti špinatų ar dar geriau tiktų Bok Choy (liet. Kininis Bastutis) įmesti į verdantį vandenį keletai sekundžių ir po tiesiai į šaltą vandenį, kad sustabdyti virimi procesą. Gerai nusausinti.

10

Viskas paruošta, visus produktus sudėti į lėkštę, užpilti padažu, krienais patepti ant kiaulienąir mėgautis.

Ingredients

 400 g Kiaulienos šoninės
 600 ml Japoniškas dashi sultinys ar tiesiog daržovių sultinys
 100 ml Tamsus sojų padažas
 30 ml Sake
 80 g cukraus
 baltas ridikas
 Špinatai ar Bok Choy
 Krienai
 1 tbsp Kramolo

Directions

1

Išilgai supjaustyti šoninę apie 3-4cm pločio juostomis.

2

Plačioje keptuvėje, kurioje tilps kiauliena gerai apkepti (karamelizuoti) visas keturias kiaulienos šoninės puses. Šiame etape reikai pasisaugoti besitaškančio į visas puses karšto aliejaus.

3

Apkeptą kiaulieną perdėti į prikaistuvą ir užpilti iki viršaus šaltu vandeniu. Užvirus sumažinti kaitrą iki minimumo ir lėtai virti 2 val.- 2,5 val. Kiauliena turi būti minkšta, bet išlaikyti savo formą.

4

Išimti iš vandens ir atidėti į šalį, kad atvėstų. Šiek tiek atvėsus supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.

Padažo ruošimas
5

Sumaišyti sultinį su sojos padažu, cukrum ir sakė (sakės galima ir nenaudoti). Padažo spalva turėtų tapti tamsi, o skonis stiprus, bet ne per sūrus, visada skonį galima pataisyti įpilant daugiau sultinio ar sojos padažo.

*Šioje stadijoje ragavimas svarbus, kad skonis būtų pritaikytas jums.

6

Paruošus padažą, į ne didelį puodelį įpilti vandens ir įmaišyti ryžių ar bulvių krakmolo bei sutirštinti padažą iki kisieliaus tirštumo.

7

Į paruoštą padažą sudėti supjaustytą kiaulieną ir palikti žemoje kaitroje apie 20 min, kad kiauliena susipažintų su padažu ir įsigertų jo skonio.

8

Daržovių garnyras prie šios kiaulienos galėtų būti ir lietuviškos virtos bulvės ar ryžiai, bet aš papasokosiu apie baltojo ridiko paruošimą.

Ridiką reikia nulupti ir supjaustyti 2 cm pločio griežinėliais ir perpjauti dar perpus, įdėti į puodą, užpilti sultiniu su šiek tiek sojos padažu ir pabarstyti druska, galima įdeti džiovintų grybų ar džiovintų žuvyčių bei užvirus virti žemoje kaitroje, kol įbedus peiliu ridikas bus minkštas.

9

Pasiruošti špinatų ar dar geriau tiktų Bok Choy (liet. Kininis Bastutis) įmesti į verdantį vandenį keletai sekundžių ir po tiesiai į šaltą vandenį, kad sustabdyti virimi procesą. Gerai nusausinti.

10

Viskas paruošta, visus produktus sudėti į lėkštę, užpilti padažu, krienais patepti ant kiaulienąir mėgautis.

Japoniškai ruošta kiaulienos šoninė


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.