receptų tinklalapis

Liūto galvos kukuliai (shīzitóu)

AuthorAlexandre
Rating

Šis tradicinis Šanchajaus patiekalas pavadintas pagal Kinijos emblemines liūtų skulptūras. Šie dideliai kukuliai tirpsta burnoj, o jų skonis, labai subtilus.

Share
 300 g kiaulienosmentė arba nugarinė, be kaulo.
 200 g lašinių
 2 l sultinioKuo geresnė sultinio kokybė, kuo skanesnis bus patiekalas, nes virsim 4val tame sultinyje. Tradicinis kinų sultinys gaminamas iš kiaulienos ir vištienos, su šauktu ryžių vyno ir šiek tiek imbiero ir porų (t.y. daug mažiau daržovių nei vakarietiški sultiniai). Vakarietiškas sultinys irgi tiks, bet tuo atveju įdėkite gabalėlį imbiero ir šaukštą ryžių vyno į puodą.
 2 kiaušiniai
 1 svogūnų laiškas
 1 gabalėlis imbiero
 5 kopūstų lapai (nebūtina)kinietiškas arba paprastas kopūstas
 3 tbsp krakmolo
 2 tbsp cukraus
 1 tbsp ryžių vyno
 1 tbsp šviesiojo sojų padažo
 1 tbsp tamsiojo sojų padažo
 2 tbsp austrių padažoTikras austrių padažas turi būt pagamintas su austrėmis. Yra austrių skonio padažai, kurių skonis yra...neidealus.
 šviežiai malti pipiraitradiciškai, baltieji, bet ir juodieji tiks
 2 pak choi kopūstaiKaip garnyras
1

Įdėti lašinius į šaldiklį, kad būtų lengviau smulkinti (išimti po 30min)

2

Susmulkinti svogūnų laiškus ir imbiero gabaliuką, užpilti 100ml karšto, užvirinto vandens

3

Pjaustyti mėsą gabalėliais, tada kapoti ją kol jos tekstūra bus panaši į pastos (apie 10min rankų darbas, arba galite naudotis kombainu). Parduotuvių malta mėsa netiks

4

Smulkinti lašinius 3mm kubeliais

5

Filtruoti 3 š svogūnų-imbiero vandenį, įmaišyti 3 š krakmolo

6

Dubenyje dėti mėsą, lašinius, 2 kiaušinius, krakmolo-vandens mišinį (vėl maišyti prieš dedant, nes krakmolas dažnai krenta į dugną), 1 a.š druskos, 2 a.š cukraus, 1 a.š maltų pipirų, 1 š šviesiojo sojų padažo, 1 š ryžių vyno. Maišyti apie 5min, visada ta pačia kryptimi, kol mišinys yra lipnus ir gerai laikosi

7

Imti mišinį rankomis ir mėtyti į dubenį 10 kartų (padeda su tekstūra)

8

Virti didelį puodą vandens, ruošti dubenį ar puodą šalto vandens. Suformuoti didelius apvalus kukulius ir virti 5min lenvai verdantyje vandenyje ir perkelti tiesiog į šaltą vandenį

9

Išpilti vandenį ir virti sultinį jo vietoj, su 1 š tamsiojo sojų padažo, 2 š austrių padažo, 1 a.š druskos, 1 š cukraus. Švelniai dėti kukulius į sultinį ir įterpti kopūstų lapus, kad neliestų vienas kitą (nebūtina)

10

Virti 4val ant silpniausios ugnies. Patiekti sultinyje su 3min apvirtu pak choi kopūstų garnyru.

Ingredients

 300 g kiaulienosmentė arba nugarinė, be kaulo.
 200 g lašinių
 2 l sultinioKuo geresnė sultinio kokybė, kuo skanesnis bus patiekalas, nes virsim 4val tame sultinyje. Tradicinis kinų sultinys gaminamas iš kiaulienos ir vištienos, su šauktu ryžių vyno ir šiek tiek imbiero ir porų (t.y. daug mažiau daržovių nei vakarietiški sultiniai). Vakarietiškas sultinys irgi tiks, bet tuo atveju įdėkite gabalėlį imbiero ir šaukštą ryžių vyno į puodą.
 2 kiaušiniai
 1 svogūnų laiškas
 1 gabalėlis imbiero
 5 kopūstų lapai (nebūtina)kinietiškas arba paprastas kopūstas
 3 tbsp krakmolo
 2 tbsp cukraus
 1 tbsp ryžių vyno
 1 tbsp šviesiojo sojų padažo
 1 tbsp tamsiojo sojų padažo
 2 tbsp austrių padažoTikras austrių padažas turi būt pagamintas su austrėmis. Yra austrių skonio padažai, kurių skonis yra...neidealus.
 šviežiai malti pipiraitradiciškai, baltieji, bet ir juodieji tiks
 2 pak choi kopūstaiKaip garnyras

Directions

1

Įdėti lašinius į šaldiklį, kad būtų lengviau smulkinti (išimti po 30min)

2

Susmulkinti svogūnų laiškus ir imbiero gabaliuką, užpilti 100ml karšto, užvirinto vandens

3

Pjaustyti mėsą gabalėliais, tada kapoti ją kol jos tekstūra bus panaši į pastos (apie 10min rankų darbas, arba galite naudotis kombainu). Parduotuvių malta mėsa netiks

4

Smulkinti lašinius 3mm kubeliais

5

Filtruoti 3 š svogūnų-imbiero vandenį, įmaišyti 3 š krakmolo

6

Dubenyje dėti mėsą, lašinius, 2 kiaušinius, krakmolo-vandens mišinį (vėl maišyti prieš dedant, nes krakmolas dažnai krenta į dugną), 1 a.š druskos, 2 a.š cukraus, 1 a.š maltų pipirų, 1 š šviesiojo sojų padažo, 1 š ryžių vyno. Maišyti apie 5min, visada ta pačia kryptimi, kol mišinys yra lipnus ir gerai laikosi

7

Imti mišinį rankomis ir mėtyti į dubenį 10 kartų (padeda su tekstūra)

8

Virti didelį puodą vandens, ruošti dubenį ar puodą šalto vandens. Suformuoti didelius apvalus kukulius ir virti 5min lenvai verdantyje vandenyje ir perkelti tiesiog į šaltą vandenį

9

Išpilti vandenį ir virti sultinį jo vietoj, su 1 š tamsiojo sojų padažo, 2 š austrių padažo, 1 a.š druskos, 1 š cukraus. Švelniai dėti kukulius į sultinį ir įterpti kopūstų lapus, kad neliestų vienas kitą (nebūtina)

10

Virti 4val ant silpniausios ugnies. Patiekti sultinyje su 3min apvirtu pak choi kopūstų garnyru.

Liūto galvos kukuliai (shīzitóu)


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.