Šis tradicinis Šanchajaus patiekalas pavadintas pagal Kinijos emblemines liūtų skulptūras. Šie dideliai kukuliai tirpsta burnoj, o jų skonis, labai subtilus.

Įdėti lašinius į šaldiklį, kad būtų lengviau smulkinti (išimti po 30min)
Susmulkinti svogūnų laiškus ir imbiero gabaliuką, užpilti 100ml karšto, užvirinto vandens
Pjaustyti mėsą gabalėliais, tada kapoti ją kol jos tekstūra bus panaši į pastos (apie 10min rankų darbas, arba galite naudotis kombainu). Parduotuvių malta mėsa netiks
Smulkinti lašinius 3mm kubeliais
Filtruoti 3 š svogūnų-imbiero vandenį, įmaišyti 3 š krakmolo
Dubenyje dėti mėsą, lašinius, 2 kiaušinius, krakmolo-vandens mišinį (vėl maišyti prieš dedant, nes krakmolas dažnai krenta į dugną), 1 a.š druskos, 2 a.š cukraus, 1 a.š maltų pipirų, 1 š šviesiojo sojų padažo, 1 š ryžių vyno. Maišyti apie 5min, visada ta pačia kryptimi, kol mišinys yra lipnus ir gerai laikosi
Imti mišinį rankomis ir mėtyti į dubenį 10 kartų (padeda su tekstūra)
Virti didelį puodą vandens, ruošti dubenį ar puodą šalto vandens. Suformuoti didelius apvalus kukulius ir virti 5min lenvai verdantyje vandenyje ir perkelti tiesiog į šaltą vandenį
Išpilti vandenį ir virti sultinį jo vietoj, su 1 š tamsiojo sojų padažo, 2 š austrių padažo, 1 a.š druskos, 1 š cukraus. Švelniai dėti kukulius į sultinį ir įterpti kopūstų lapus, kad neliestų vienas kitą (nebūtina)
Virti 4val ant silpniausios ugnies. Patiekti sultinyje su 3min apvirtu pak choi kopūstų garnyru.
Ingredients
Directions
Įdėti lašinius į šaldiklį, kad būtų lengviau smulkinti (išimti po 30min)
Susmulkinti svogūnų laiškus ir imbiero gabaliuką, užpilti 100ml karšto, užvirinto vandens
Pjaustyti mėsą gabalėliais, tada kapoti ją kol jos tekstūra bus panaši į pastos (apie 10min rankų darbas, arba galite naudotis kombainu). Parduotuvių malta mėsa netiks
Smulkinti lašinius 3mm kubeliais
Filtruoti 3 š svogūnų-imbiero vandenį, įmaišyti 3 š krakmolo
Dubenyje dėti mėsą, lašinius, 2 kiaušinius, krakmolo-vandens mišinį (vėl maišyti prieš dedant, nes krakmolas dažnai krenta į dugną), 1 a.š druskos, 2 a.š cukraus, 1 a.š maltų pipirų, 1 š šviesiojo sojų padažo, 1 š ryžių vyno. Maišyti apie 5min, visada ta pačia kryptimi, kol mišinys yra lipnus ir gerai laikosi
Imti mišinį rankomis ir mėtyti į dubenį 10 kartų (padeda su tekstūra)
Virti didelį puodą vandens, ruošti dubenį ar puodą šalto vandens. Suformuoti didelius apvalus kukulius ir virti 5min lenvai verdantyje vandenyje ir perkelti tiesiog į šaltą vandenį
Išpilti vandenį ir virti sultinį jo vietoj, su 1 š tamsiojo sojų padažo, 2 š austrių padažo, 1 a.š druskos, 1 š cukraus. Švelniai dėti kukulius į sultinį ir įterpti kopūstų lapus, kad neliestų vienas kitą (nebūtina)
Virti 4val ant silpniausios ugnies. Patiekti sultinyje su 3min apvirtu pak choi kopūstų garnyru.