
Miltus sumaišome su druska, o atskirai sumaišome vandenį, aliejų, mieles ir cukrų, bei leidžiame 10 min mielėms „prabusti“.
Viską sumaišome drauge ir minkome stipriai ir energingai geras 10 min.
Leisti tešlai pailsėti 2-3 val.
Formuojame ore rankomis ir ne kočėlu (bandėme ir su kočėlu, skanu, bet ne taip), kol tešla beveik plyšta, tokia turi būti plona centre, šonai storesnis (mano asmeninis pasirinkimas). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tada jau dedame ant kepimo popieriaus ir tepame pomidorų padažu ir gardiname jūsų pasirinktais ingriedientais. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Įdomiausia dalis yra pats kepimas. Jeigu turite akmeninį padėklą, jį dėkite ant grotelių, groteles ant žemiausios lentynos ir kaitinkite drauge su orkaite max karščiu. Jeigu tokio akmens padėklo neturite, tada geriausia kepti tiesiai ant orkaitės apačios. Kepame maždaug 8 min (mums tiek kepa prie 240 C).
Ingredients
Directions
Miltus sumaišome su druska, o atskirai sumaišome vandenį, aliejų, mieles ir cukrų, bei leidžiame 10 min mielėms „prabusti“.
Viską sumaišome drauge ir minkome stipriai ir energingai geras 10 min.
Leisti tešlai pailsėti 2-3 val.
Formuojame ore rankomis ir ne kočėlu (bandėme ir su kočėlu, skanu, bet ne taip), kol tešla beveik plyšta, tokia turi būti plona centre, šonai storesnis (mano asmeninis pasirinkimas). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tada jau dedame ant kepimo popieriaus ir tepame pomidorų padažu ir gardiname jūsų pasirinktais ingriedientais. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Įdomiausia dalis yra pats kepimas. Jeigu turite akmeninį padėklą, jį dėkite ant grotelių, groteles ant žemiausios lentynos ir kaitinkite drauge su orkaite max karščiu. Jeigu tokio akmens padėklo neturite, tada geriausia kepti tiesiai ant orkaitės apačios. Kepame maždaug 8 min (mums tiek kepa prie 240 C).