Labai šokoladiniai sausainiai...viduje minkšti, o išorėje traškūs.
Po ilgų paieškų, eksperimentų, pagaliau tai, ko reikia 🙂

Pirmiausia ištirpiname 100 g. šokolado. Tai galime padaryti taip: sulaužome šokoladą ir sudedame į sausą indą, kurį pastatome ant silpnai verdančio puodo su vandeniu taip, kad indas neliestų vandens. Maišyti nebūtina. Kai šokoladas išsilydo, padedame į šoną, kad pravėstų.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Dėl įvairovės 1 ar 2 šaukštus paprastų kvietinių miltų, galima pakeisti viso grūdo miltais.
Kambario temperatūros sviestą išplakame su kiaušiniu, ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Paplakame apie 5 min.
Supilame išlydytą šokoladą.
Sudedame miltus ir atsargiai išmaišome.
Galiausiai sudedame likusį pasmulkintą šokoladą.
Gautą masę uždengiame plėvele ir įdedame į šaldytuvą bent 1 val.
Tuomet formuojame sausainius. Man patinka kepti didelius, tada viduje jie būna minkštesni, tąsesni. Iš šios masės man gaunasi apie 15 sausainių. Darome rutuliukus, juos šiek tiek suplojame ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tarp sausainių reikėtų palikti tarpelius, nes kepdami jie plečiasi. Aš į vieną skardą sudedu 9 sausainius.
Skardą dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 8, max 9 min. - tuomet viduje jie bus minkšti, o išorėje traškūs (kepant ilgiau jie bus labai traškūs). Ką tik išimti iš orkaitės jie būna minkšti, bet vėsdami sukietėja.
Skanaus 🙂
Ingredients
Directions
Pirmiausia ištirpiname 100 g. šokolado. Tai galime padaryti taip: sulaužome šokoladą ir sudedame į sausą indą, kurį pastatome ant silpnai verdančio puodo su vandeniu taip, kad indas neliestų vandens. Maišyti nebūtina. Kai šokoladas išsilydo, padedame į šoną, kad pravėstų.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Dėl įvairovės 1 ar 2 šaukštus paprastų kvietinių miltų, galima pakeisti viso grūdo miltais.
Kambario temperatūros sviestą išplakame su kiaušiniu, ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Paplakame apie 5 min.
Supilame išlydytą šokoladą.
Sudedame miltus ir atsargiai išmaišome.
Galiausiai sudedame likusį pasmulkintą šokoladą.
Gautą masę uždengiame plėvele ir įdedame į šaldytuvą bent 1 val.
Tuomet formuojame sausainius. Man patinka kepti didelius, tada viduje jie būna minkštesni, tąsesni. Iš šios masės man gaunasi apie 15 sausainių. Darome rutuliukus, juos šiek tiek suplojame ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tarp sausainių reikėtų palikti tarpelius, nes kepdami jie plečiasi. Aš į vieną skardą sudedu 9 sausainius.
Skardą dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 8, max 9 min. - tuomet viduje jie bus minkšti, o išorėje traškūs (kepant ilgiau jie bus labai traškūs). Ką tik išimti iš orkaitės jie būna minkšti, bet vėsdami sukietėja.
Skanaus 🙂