receptų tinklalapis

Sausainiai su šokolado gabaliukais

AuthorRasos meniu
Rating

Labai šokoladiniai sausainiai...viduje minkšti, o išorėje traškūs.
Po ilgų paieškų, eksperimentų, pagaliau tai, ko reikia 🙂

Share
Yields1 Serving
 1 kiaušinio
 110 g kambario temperatūros sviesto
 170 g juodojo šokolado
 180 g miltų
 70 g rudojo cukraus
 1 tsp vanilinio cukraus
 1 tsp kėlimo miltelių
 druskos žiupsnelio
1

Pirmiausia ištirpiname 100 g. šokolado. Tai galime padaryti taip: sulaužome šokoladą ir sudedame į sausą indą, kurį pastatome ant silpnai verdančio puodo su vandeniu taip, kad indas neliestų vandens. Maišyti nebūtina. Kai šokoladas išsilydo, padedame į šoną, kad pravėstų.

2

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Dėl įvairovės 1 ar 2 šaukštus paprastų kvietinių miltų, galima pakeisti viso grūdo miltais.

3

Kambario temperatūros sviestą išplakame su kiaušiniu, ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Paplakame apie 5 min.

4

Supilame išlydytą šokoladą.

5

Sudedame miltus ir atsargiai išmaišome.

6

Galiausiai sudedame likusį pasmulkintą šokoladą.

7

Gautą masę uždengiame plėvele ir įdedame į šaldytuvą bent 1 val.

8

Tuomet formuojame sausainius. Man patinka kepti didelius, tada viduje jie būna minkštesni, tąsesni. Iš šios masės man gaunasi apie 15 sausainių. Darome rutuliukus, juos šiek tiek suplojame ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tarp sausainių reikėtų palikti tarpelius, nes kepdami jie plečiasi. Aš į vieną skardą sudedu 9 sausainius.

9

Skardą dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 8, max 9 min. - tuomet viduje jie bus minkšti, o išorėje traškūs (kepant ilgiau jie bus labai traškūs). Ką tik išimti iš orkaitės jie būna minkšti, bet vėsdami sukietėja.

10

Skanaus 🙂

Ingredients

 1 kiaušinio
 110 g kambario temperatūros sviesto
 170 g juodojo šokolado
 180 g miltų
 70 g rudojo cukraus
 1 tsp vanilinio cukraus
 1 tsp kėlimo miltelių
 druskos žiupsnelio

Directions

1

Pirmiausia ištirpiname 100 g. šokolado. Tai galime padaryti taip: sulaužome šokoladą ir sudedame į sausą indą, kurį pastatome ant silpnai verdančio puodo su vandeniu taip, kad indas neliestų vandens. Maišyti nebūtina. Kai šokoladas išsilydo, padedame į šoną, kad pravėstų.

2

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Dėl įvairovės 1 ar 2 šaukštus paprastų kvietinių miltų, galima pakeisti viso grūdo miltais.

3

Kambario temperatūros sviestą išplakame su kiaušiniu, ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Paplakame apie 5 min.

4

Supilame išlydytą šokoladą.

5

Sudedame miltus ir atsargiai išmaišome.

6

Galiausiai sudedame likusį pasmulkintą šokoladą.

7

Gautą masę uždengiame plėvele ir įdedame į šaldytuvą bent 1 val.

8

Tuomet formuojame sausainius. Man patinka kepti didelius, tada viduje jie būna minkštesni, tąsesni. Iš šios masės man gaunasi apie 15 sausainių. Darome rutuliukus, juos šiek tiek suplojame ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tarp sausainių reikėtų palikti tarpelius, nes kepdami jie plečiasi. Aš į vieną skardą sudedu 9 sausainius.

9

Skardą dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 8, max 9 min. - tuomet viduje jie bus minkšti, o išorėje traškūs (kepant ilgiau jie bus labai traškūs). Ką tik išimti iš orkaitės jie būna minkšti, bet vėsdami sukietėja.

10

Skanaus 🙂

Sausainiai su šokolado gabaliukais


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.