receptų tinklalapis

Spurgos

AuthorStiklinė miltų ( Instagram: @stiklinemiltu )
Rating

Anglų kalba šios spugos vadinamos old-fashioned style (liet. Senamadiško stiliaus ),. Paruošti nieko sudėtingo, o skonis viršija lūkesčius!

Share
Yields1 Serving
 255 g Miltų
 1,50 tsp Kepimo miltelių
 1 tsp Druskos
 0,50 tsp Malto muskato
 100 g Cukraus
 30 g Sviesto (kambario temperatūros)
 2 Kaliaušinių tryniai
 115 g Grietinės
 Aliejaus skrudinimui
1

1. Miltus, kepimo miltelius, druską ir muskatą sumaišome. Atidedame
2. Sviestą kartu su cukrumi išmaišome elektriniu plaktuvu
3. Į dubenį su sviestu ir cukrumi keliauja kiaušinio tryniai, gerai išplakame elektriniu plaktuvu
4. Iš lėto plakant pilame pusę miltų mišinio, šiek tiek paplakus, į dubenį keliauja grietinė, tuomet likusių miltų eilė
5. Tešlą suvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent valandai
6. Atvėsintą tešlą iškočiojame į maždaug 1cm aukščio lakštą ( tešla labai lipni, tad prieš kočiojant, nepagailėkit miltų ant stalviršio )
7. Išpjaustome apvalias spurgas su skylute viduje. Tam pravertė vyno taurė ir aliejaus kamštelis:)
8. Spurgos keliauja į šaldytuvą 30min, kad prieš kepant būtų šiek tiek šaltos
9. Keptuvėje įkaitiname aliejų ( maždaug tiek, kad apsemtų pusę spurgos ), kepame iš abiejų pusių maždaug po pusantros minutės.
10. Iškeptas spurgas dedame ant popierinio rankšluosčio.

p.s. Spurgos be galo skanios ir vienos, tačiau jei norite galite apipilti glajumi - sumaišome 200g miltelinio cukraus, 3 šaukštus paprasto ar augalinio pieno, 1 šaukštą citrinos sulčių.

Ingredients

 255 g Miltų
 1,50 tsp Kepimo miltelių
 1 tsp Druskos
 0,50 tsp Malto muskato
 100 g Cukraus
 30 g Sviesto (kambario temperatūros)
 2 Kaliaušinių tryniai
 115 g Grietinės
 Aliejaus skrudinimui

Directions

1

1. Miltus, kepimo miltelius, druską ir muskatą sumaišome. Atidedame
2. Sviestą kartu su cukrumi išmaišome elektriniu plaktuvu
3. Į dubenį su sviestu ir cukrumi keliauja kiaušinio tryniai, gerai išplakame elektriniu plaktuvu
4. Iš lėto plakant pilame pusę miltų mišinio, šiek tiek paplakus, į dubenį keliauja grietinė, tuomet likusių miltų eilė
5. Tešlą suvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent valandai
6. Atvėsintą tešlą iškočiojame į maždaug 1cm aukščio lakštą ( tešla labai lipni, tad prieš kočiojant, nepagailėkit miltų ant stalviršio )
7. Išpjaustome apvalias spurgas su skylute viduje. Tam pravertė vyno taurė ir aliejaus kamštelis:)
8. Spurgos keliauja į šaldytuvą 30min, kad prieš kepant būtų šiek tiek šaltos
9. Keptuvėje įkaitiname aliejų ( maždaug tiek, kad apsemtų pusę spurgos ), kepame iš abiejų pusių maždaug po pusantros minutės.
10. Iškeptas spurgas dedame ant popierinio rankšluosčio.

p.s. Spurgos be galo skanios ir vienos, tačiau jei norite galite apipilti glajumi - sumaišome 200g miltelinio cukraus, 3 šaukštus paprasto ar augalinio pieno, 1 šaukštą citrinos sulčių.

Spurgos


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.