Lengvai pagaminama naminė sumuštinių duona be raugo.

1. Dideliame inde sumaišome miltus, druską, mieles ir sėklų mišinį.
2. Į sausą masę supilame aliejų ir vandenį, minkome tešlą apie 10-15 minučių.
3. Suformuojame iš tešlos kamuoliuką, aptepame trupučiu aliejaus ir apdengę paliekame kilti šiltai 2 valandas.
4. Po 2 valandų perminkome tešlą, perkeliame į duonos kepimo formą ir kildiname šiltai dar valandą.
5. Viršų apibrastome sauja sėklų, jas įspaudžiame ir dedame duoną kepti į 200 laipsnių orkaitę apie valandą.
Ingredients
Directions
1. Dideliame inde sumaišome miltus, druską, mieles ir sėklų mišinį.
2. Į sausą masę supilame aliejų ir vandenį, minkome tešlą apie 10-15 minučių.
3. Suformuojame iš tešlos kamuoliuką, aptepame trupučiu aliejaus ir apdengę paliekame kilti šiltai 2 valandas.
4. Po 2 valandų perminkome tešlą, perkeliame į duonos kepimo formą ir kildiname šiltai dar valandą.
5. Viršų apibrastome sauja sėklų, jas įspaudžiame ir dedame duoną kepti į 200 laipsnių orkaitę apie valandą.