receptų tinklalapis

Šviesi naminė duona su sėklomis

Authormegaujames
Rating

Lengvai pagaminama naminė sumuštinių duona be raugo.

Share
 390 g kvietinių miltų
 4 tbsp alyvuogių aliejaus
 250 ml šilto vandens
 2 tsp druskos
 2 tsp sausų mielių
 55 g įvairių sėklų mišinio
1

1. Dideliame inde sumaišome miltus, druską, mieles ir sėklų mišinį.
2. Į sausą masę supilame aliejų ir vandenį, minkome tešlą apie 10-15 minučių.
3. Suformuojame iš tešlos kamuoliuką, aptepame trupučiu aliejaus ir apdengę paliekame kilti šiltai 2 valandas.
4. Po 2 valandų perminkome tešlą, perkeliame į duonos kepimo formą ir kildiname šiltai dar valandą.
5. Viršų apibrastome sauja sėklų, jas įspaudžiame ir dedame duoną kepti į 200 laipsnių orkaitę apie valandą.

Ingredients

 390 g kvietinių miltų
 4 tbsp alyvuogių aliejaus
 250 ml šilto vandens
 2 tsp druskos
 2 tsp sausų mielių
 55 g įvairių sėklų mišinio

Directions

1

1. Dideliame inde sumaišome miltus, druską, mieles ir sėklų mišinį.
2. Į sausą masę supilame aliejų ir vandenį, minkome tešlą apie 10-15 minučių.
3. Suformuojame iš tešlos kamuoliuką, aptepame trupučiu aliejaus ir apdengę paliekame kilti šiltai 2 valandas.
4. Po 2 valandų perminkome tešlą, perkeliame į duonos kepimo formą ir kildiname šiltai dar valandą.
5. Viršų apibrastome sauja sėklų, jas įspaudžiame ir dedame duoną kepti į 200 laipsnių orkaitę apie valandą.

Šviesi naminė duona su sėklomis


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.