Print Options:

Sviestinės bandelės

Yields1 Serving

Saldiems pusryčiams su džemu, o gal su kumpiu ir sūriu nemėgstantiems saldžiai, burgeriams pietums, o gal pasigardžiuoti su dubeniu sriubos, o man pačios skaniausios dar šiltos su gabalėliu sviesto. Kiekvienas atras savo 🤍 combo, bet abejingų tikrai nepaliks.

 90 g Sviesto
 240 ml Pieno(Paprasto arba avižų)
 120 ml Šilto vandens
 50 g Cukraus
 1 tbsp Sausų mielių
 1 Kiaušinis
 0,50 tbsp Druskos
 400 g Miltų(+ papildomai pagal poreikį)
 15 g Sviesto(Bandelių aptepimui)
 Žiupsnelis stambios druskos(Apibarstymui)
1

1. Ant mažos ugnies išlydome sviestą, supilame pieną, šiek tiek pakaitinam ir gerai išmaišom. Leidžiam atvėsti.
2. Kitame inde supilame mieles, cukrų ir šiltą vandenį. Viską išplakame elektriniu plaktuvu, kol masė suputos.
3. Supilame atvėsintaą pieno ir sviesto mišinį. Maišome elektriniu plaktuvu.
4. Įmušame kiaušinį ir toliau maišome elektriniu plaktuvu.
5. Supilame druską ir ~400g miltų, maišome plaktuvu. Atidedam elektrinį plakiklį į šalį ir tešlą maišant silikonine mentele beriam dar po vieną šaukštą miltų, kol tešla taps šiek tiek lipni, tačiau bus galima suformuoti rutulį ( man papildomai prireikė 5 šaukštų miltų ).
6. Suformuotą tešlos rutulį perkeliame į aliejumi pateptą dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje valandai, kol tešla padvigubės.
7. Po valandos tešlą paminkome rankomis, kad išeitų oras.
8. Formuojame 12 vienodo dydžio rutuliukų ( jeigu esate preciziška/s, kaip ir aš naudokite maistines svarstykles ).
9. Rutuliukus dedame į stačiakampę formą išklotą kepimo popieriumi. Tarp rutuliukų paliekame ~2cm tarpus, kad tešla turėtų, kur kilti. Kepimo formą uždengiame rankšluosčiu ir šiltoje vietoje paliekame valandai, kol tešlos rutuliukai padvigubės.
10. Kai rutuliukai pakankamai pakilę, formą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame ~30min, kol bandelės gražiai paruduos.
11. Išėmus bandeles iš orkaitės, iš karto aptepame lyditu sviestu ir pabarstome druska.

Nutrition Facts

Servings 1