Tofu ne tik vegetarams! Šis receptas yra švelnus variantas Sičuano „Mapo tofu“. Mėsos nėra daug, bet sudaro svarbią padažo dalį.

Pjaustyti tofu 1-2cm kubeliais.
Virti tofu pasūdytame vandenyje 1min ir palikti tame vandenyje.
Pjaustyti svogūnų laiškus arba porą įstrižai („arklio ausimis“).
Įkaitinti wok arba įprastą keptuvę, pilti aliejų, ir kepti smulkintą mėsą ant vidutinės ugnies.
Kai mėsa pasikeitė spalvą ir aliejus keptuvėje yra skaidrus, įmaišyti tamsųjį sojų padažą (jei naudojate) ir Hoisin padažą. Kepti dar minutėlę, ir supilti sultinį arba vandenį.
Perkelti tofu į keptuvę be savo vandens (kiaurasamčiu).
Įdėti sojų padažą ir druskos pagal jūsų skonį ir troškinti dar 5min.
Įdėti svogūnų laiškus. Mažame indėlyje stipriai maišyti krakmolą su 3 š šalto vandens. Įpilti šį mišinį į keptuvę po truputi maišydamas, kol padažas pakankamai tankus ir gerai prikimba prie tofu.
Patiekti su ryžiais ar kitais kinietiškais patiekalais.
Ingredients
Directions
Pjaustyti tofu 1-2cm kubeliais.
Virti tofu pasūdytame vandenyje 1min ir palikti tame vandenyje.
Pjaustyti svogūnų laiškus arba porą įstrižai („arklio ausimis“).
Įkaitinti wok arba įprastą keptuvę, pilti aliejų, ir kepti smulkintą mėsą ant vidutinės ugnies.
Kai mėsa pasikeitė spalvą ir aliejus keptuvėje yra skaidrus, įmaišyti tamsųjį sojų padažą (jei naudojate) ir Hoisin padažą. Kepti dar minutėlę, ir supilti sultinį arba vandenį.
Perkelti tofu į keptuvę be savo vandens (kiaurasamčiu).
Įdėti sojų padažą ir druskos pagal jūsų skonį ir troškinti dar 5min.
Įdėti svogūnų laiškus. Mažame indėlyje stipriai maišyti krakmolą su 3 š šalto vandens. Įpilti šį mišinį į keptuvę po truputi maišydamas, kol padažas pakankamai tankus ir gerai prikimba prie tofu.
Patiekti su ryžiais ar kitais kinietiškais patiekalais.