receptų tinklalapis

Tofu su Hoisin padažu ir mėsa

AuthorAlexandre
Rating

Tofu ne tik vegetarams! Šis receptas yra švelnus variantas Sičuano „Mapo tofu“. Mėsos nėra daug, bet sudaro svarbią padažo dalį.

Share
Yields1 Serving
 500 g tofu
 100 g smulkintos mėsoskiaulienos arba jautienos
 4 svogūnų laiškaiarba vienas mažas poras
 2 tbsp Hoisin padažo
 1 tsp tamsiojo sojų padažoneprivaloma
 1 tbsp šviesiojo sojų padažo
 100 ml sultinio arba karšto vandens
 1 tbsp krakmolo
 3 tbsp aliejaus
1

Pjaustyti tofu 1-2cm kubeliais.

2

Virti tofu pasūdytame vandenyje 1min ir palikti tame vandenyje.

3

Pjaustyti svogūnų laiškus arba porą įstrižai („arklio ausimis“).

4

Įkaitinti wok arba įprastą keptuvę, pilti aliejų, ir kepti smulkintą mėsą ant vidutinės ugnies.

5

Kai mėsa pasikeitė spalvą ir aliejus keptuvėje yra skaidrus, įmaišyti tamsųjį sojų padažą (jei naudojate) ir Hoisin padažą. Kepti dar minutėlę, ir supilti sultinį arba vandenį.

6

Perkelti tofu į keptuvę be savo vandens (kiaurasamčiu).

7

Įdėti sojų padažą ir druskos pagal jūsų skonį ir troškinti dar 5min.

8

Įdėti svogūnų laiškus. Mažame indėlyje stipriai maišyti krakmolą su 3 š šalto vandens. Įpilti šį mišinį į keptuvę po truputi maišydamas, kol padažas pakankamai tankus ir gerai prikimba prie tofu.

9

Patiekti su ryžiais ar kitais kinietiškais patiekalais.

Ingredients

 500 g tofu
 100 g smulkintos mėsoskiaulienos arba jautienos
 4 svogūnų laiškaiarba vienas mažas poras
 2 tbsp Hoisin padažo
 1 tsp tamsiojo sojų padažoneprivaloma
 1 tbsp šviesiojo sojų padažo
 100 ml sultinio arba karšto vandens
 1 tbsp krakmolo
 3 tbsp aliejaus

Directions

1

Pjaustyti tofu 1-2cm kubeliais.

2

Virti tofu pasūdytame vandenyje 1min ir palikti tame vandenyje.

3

Pjaustyti svogūnų laiškus arba porą įstrižai („arklio ausimis“).

4

Įkaitinti wok arba įprastą keptuvę, pilti aliejų, ir kepti smulkintą mėsą ant vidutinės ugnies.

5

Kai mėsa pasikeitė spalvą ir aliejus keptuvėje yra skaidrus, įmaišyti tamsųjį sojų padažą (jei naudojate) ir Hoisin padažą. Kepti dar minutėlę, ir supilti sultinį arba vandenį.

6

Perkelti tofu į keptuvę be savo vandens (kiaurasamčiu).

7

Įdėti sojų padažą ir druskos pagal jūsų skonį ir troškinti dar 5min.

8

Įdėti svogūnų laiškus. Mažame indėlyje stipriai maišyti krakmolą su 3 š šalto vandens. Įpilti šį mišinį į keptuvę po truputi maišydamas, kol padažas pakankamai tankus ir gerai prikimba prie tofu.

9

Patiekti su ryžiais ar kitais kinietiškais patiekalais.

Tofu su Hoisin padažu ir mėsa


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.