
Pirmiausia sumaišome miltus su druska.
Įdedame sviestą supjaustytą gabalėliais ir pirštų galiukais (kad per daug nesušiltų tešla) įmaišome sviestą į miltus. Masę turi priminti smėlį.
Padarykite nedidelį šulinėlį mišinio viduryje, įmuškite kiaušinio trynį ir įpylkite vandenį. Viską išmaišykite šakutės pagalba, kol neliks sausų miltų.
Dabar atėjo minkymo laikas. Galite minkyti kombaino pagalba arba rankomis. Svarbiausia tešlos neperminkyti ir minkyti kol ji taps vientisa ir nebelimpanti.
Minkat padedame atsiskleisti glutenui, todėl duonai ar bandelėms reikia minkyti ilgai, o tešlai trumpai, nes ji turi būti lengvai dirbama ir ne per daug elastinga, išlaikyti formą.
Tešlą palaikykite maždaug valandą šaldytuve ir prieš ją naudojant leiskite jai sušilti kelias minutes (bus daug lengviau su ja dirbti).
Tokią tešlą šaldytuve galima laikyti iki 24h.
Ingredients
Directions
Pirmiausia sumaišome miltus su druska.
Įdedame sviestą supjaustytą gabalėliais ir pirštų galiukais (kad per daug nesušiltų tešla) įmaišome sviestą į miltus. Masę turi priminti smėlį.
Padarykite nedidelį šulinėlį mišinio viduryje, įmuškite kiaušinio trynį ir įpylkite vandenį. Viską išmaišykite šakutės pagalba, kol neliks sausų miltų.
Dabar atėjo minkymo laikas. Galite minkyti kombaino pagalba arba rankomis. Svarbiausia tešlos neperminkyti ir minkyti kol ji taps vientisa ir nebelimpanti.
Minkat padedame atsiskleisti glutenui, todėl duonai ar bandelėms reikia minkyti ilgai, o tešlai trumpai, nes ji turi būti lengvai dirbama ir ne per daug elastinga, išlaikyti formą.
Tešlą palaikykite maždaug valandą šaldytuve ir prieš ją naudojant leiskite jai sušilti kelias minutes (bus daug lengviau su ja dirbti).
Tokią tešlą šaldytuve galima laikyti iki 24h.