receptų tinklalapis

Trapi bemielė tešla

AuthorSaukstasLT
Rating
Share
Yields1 Serving
 170 g miltų
 85 g šalto sviesto
 1 kiaušinio trynys
 60 ml vandens
 2 g druskos
1

Pirmiausia sumaišome miltus su druska.

2

Įdedame sviestą supjaustytą gabalėliais ir pirštų galiukais (kad per daug nesušiltų tešla) įmaišome sviestą į miltus. Masę turi priminti smėlį.

3

Padarykite nedidelį šulinėlį mišinio viduryje, įmuškite kiaušinio trynį ir įpylkite vandenį. Viską išmaišykite šakutės pagalba, kol neliks sausų miltų.

4

Dabar atėjo minkymo laikas. Galite minkyti kombaino pagalba arba rankomis. Svarbiausia tešlos neperminkyti ir minkyti kol ji taps vientisa ir nebelimpanti.

5

Minkat padedame atsiskleisti glutenui, todėl duonai ar bandelėms reikia minkyti ilgai, o tešlai trumpai, nes ji turi būti lengvai dirbama ir ne per daug elastinga, išlaikyti formą.

6

Tešlą palaikykite maždaug valandą šaldytuve ir prieš ją naudojant leiskite jai sušilti kelias minutes (bus daug lengviau su ja dirbti).

7

Tokią tešlą šaldytuve galima laikyti iki 24h.

Ingredients

 170 g miltų
 85 g šalto sviesto
 1 kiaušinio trynys
 60 ml vandens
 2 g druskos

Directions

1

Pirmiausia sumaišome miltus su druska.

2

Įdedame sviestą supjaustytą gabalėliais ir pirštų galiukais (kad per daug nesušiltų tešla) įmaišome sviestą į miltus. Masę turi priminti smėlį.

3

Padarykite nedidelį šulinėlį mišinio viduryje, įmuškite kiaušinio trynį ir įpylkite vandenį. Viską išmaišykite šakutės pagalba, kol neliks sausų miltų.

4

Dabar atėjo minkymo laikas. Galite minkyti kombaino pagalba arba rankomis. Svarbiausia tešlos neperminkyti ir minkyti kol ji taps vientisa ir nebelimpanti.

5

Minkat padedame atsiskleisti glutenui, todėl duonai ar bandelėms reikia minkyti ilgai, o tešlai trumpai, nes ji turi būti lengvai dirbama ir ne per daug elastinga, išlaikyti formą.

6

Tešlą palaikykite maždaug valandą šaldytuve ir prieš ją naudojant leiskite jai sušilti kelias minutes (bus daug lengviau su ja dirbti).

7

Tokią tešlą šaldytuve galima laikyti iki 24h.

Trapi bemielė tešla


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.