receptų tinklalapis

Triušienos troškinys

AuthorIndre Reipone
Rating

Idėja šventiniams savaitgalio pietums

Share
Jums reikės
 600 g triušienos
 8 nedideli pievagrybiai
 1 didesnė morka
 2 šalotai (tinka ir svogūnas)
 100 g sūdytos arba rūkytos šoninės
 30 g sviesto
 1 tbsp krakmolo (kukurūzų arba bulvių)
 200 ml balto vynoYpatingai tinka chenin blanc vynuogių vynas ir gaminimui, ir prie patiekalo
 2 tbsp alyvuogių aliejaus
 1 tbsp Provanso žolelių
 ½ kubelio vištienos sultinio (ištirpinkite jį 200 ml verdančio vandens)
 druska
 pipirai
Gaminimo eiga
1

Susmulkiname griežinėliais šalotus, morkas ir pievagrybius.

2

Ištirpiname dalį sviesto puode ir jame apkepiname šalotus. Dedame griežinėliais pjaustytas morkas ir dar pakepiname 5 min. Tada įdedame pievagrybius ir dar pakepiname iki 10 min. Nuolat pamaišykite, kad daržovės neprikeptų prie puodo dugno.
Viską išimkite ir atidėkite trumpam.

3

Tam pačiam puode įpilkite aliejaus ir apkepinkite triušį iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.

4

Sudėkite apkeptas daržoves, pabarstykite krakmolu bei Provanso žolelėmis, įpilkite baltą vyną. Supilkite ištirpintą vištienos sultinio kubelį.
Pridėkite druskos ir pipirų. Uždenkite, tegul troškinasi ant mažos ugnies 30-35 min.

5

Troškinimo laikui einant į pabaigą apkepkite gabalėliais pjaustytą šoninę svieste. Ją sudėkite į troškinį pačioje pabaigoje.

6

Tinka pateikti su ryžiais.

Category

Ingredients

Jums reikės
 600 g triušienos
 8 nedideli pievagrybiai
 1 didesnė morka
 2 šalotai (tinka ir svogūnas)
 100 g sūdytos arba rūkytos šoninės
 30 g sviesto
 1 tbsp krakmolo (kukurūzų arba bulvių)
 200 ml balto vynoYpatingai tinka chenin blanc vynuogių vynas ir gaminimui, ir prie patiekalo
 2 tbsp alyvuogių aliejaus
 1 tbsp Provanso žolelių
 ½ kubelio vištienos sultinio (ištirpinkite jį 200 ml verdančio vandens)
 druska
 pipirai

Directions

Gaminimo eiga
1

Susmulkiname griežinėliais šalotus, morkas ir pievagrybius.

2

Ištirpiname dalį sviesto puode ir jame apkepiname šalotus. Dedame griežinėliais pjaustytas morkas ir dar pakepiname 5 min. Tada įdedame pievagrybius ir dar pakepiname iki 10 min. Nuolat pamaišykite, kad daržovės neprikeptų prie puodo dugno.
Viską išimkite ir atidėkite trumpam.

3

Tam pačiam puode įpilkite aliejaus ir apkepinkite triušį iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.

4

Sudėkite apkeptas daržoves, pabarstykite krakmolu bei Provanso žolelėmis, įpilkite baltą vyną. Supilkite ištirpintą vištienos sultinio kubelį.
Pridėkite druskos ir pipirų. Uždenkite, tegul troškinasi ant mažos ugnies 30-35 min.

5

Troškinimo laikui einant į pabaigą apkepkite gabalėliais pjaustytą šoninę svieste. Ją sudėkite į troškinį pačioje pabaigoje.

6

Tinka pateikti su ryžiais.

Triušienos troškinys


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.