receptų tinklalapis

Užkeptos bulvės

AuthorIndre Reipone
Rating

Piene virtos ir orkaitėje užkeptos bulvės

Share
Yields1 Serving
 1 kg bulvių
 700 ml pieno
 70 g sviesto
 2 tbsp grietinės
 1 skiltelė česnako
 muskato
 druska ir pipirai
1

Pasiruošiam bulves, nuplaunam, nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais.

2

Dedame į puodą, pilame pieną, dedame grietinę, sviestą, česnaką (prieš dėdami į puodą juo ištepame kepimo skardą, kad suteiktų aromato po to), pusė šaukštelio muskato (pagal tai kiek mėgstate) ir negailime drusko ir pipirų (bulvės mėgsta ir druską, ir pipirus). Viską užvirinkime ir leiskime pavirti ant silpnos ugnies 10-15 min, stebėdami, kad bulvės būtų tikrai apsemtos.

3

Užkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

4

Supilame bulves su visu pienu ir grietine į pasiruoštą kepimo indą, gražiai išsklaidome ir dabar jau paliekame kepti ramiai bent 40 min, bet būtų geriau ir 1 val 30 min. Kuo ilgiau leisime troškintis, tuo bus skaniau. Jeigu leisite ilgiau kepti, galite kaitrą sumažinti ir iki 170 laipsnių. Stebėkite situaciją.

5

Galima jį paruošti ir iš vakaro, per naktį bulvės prisigers visų skonių ir pamatysite bus dar skaniau. Tada bereiks tik pašildyti orkaitėje 20 min, neaukštoje temperatūroje apie 120-150 laipsnių.

Category

Ingredients

 1 kg bulvių
 700 ml pieno
 70 g sviesto
 2 tbsp grietinės
 1 skiltelė česnako
 muskato
 druska ir pipirai

Directions

1

Pasiruošiam bulves, nuplaunam, nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais.

2

Dedame į puodą, pilame pieną, dedame grietinę, sviestą, česnaką (prieš dėdami į puodą juo ištepame kepimo skardą, kad suteiktų aromato po to), pusė šaukštelio muskato (pagal tai kiek mėgstate) ir negailime drusko ir pipirų (bulvės mėgsta ir druską, ir pipirus). Viską užvirinkime ir leiskime pavirti ant silpnos ugnies 10-15 min, stebėdami, kad bulvės būtų tikrai apsemtos.

3

Užkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

4

Supilame bulves su visu pienu ir grietine į pasiruoštą kepimo indą, gražiai išsklaidome ir dabar jau paliekame kepti ramiai bent 40 min, bet būtų geriau ir 1 val 30 min. Kuo ilgiau leisime troškintis, tuo bus skaniau. Jeigu leisite ilgiau kepti, galite kaitrą sumažinti ir iki 170 laipsnių. Stebėkite situaciją.

5

Galima jį paruošti ir iš vakaro, per naktį bulvės prisigers visų skonių ir pamatysite bus dar skaniau. Tada bereiks tik pašildyti orkaitėje 20 min, neaukštoje temperatūroje apie 120-150 laipsnių.

Užkeptos bulvės


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.