Pirmiausia aliejuje pakepiname smulkintą svogūną, vėliau dedame susmulkintą česnaką, morkas ir salierą pjaustome griežinėliais ir pakepiname taip pat. Paskutinę reikėtų įdėti raudonąją papriką, ją vertėtų nulupti prieš pjaustant kubeliais.
Daržovėms apkepus pilame nuvarvintas pupeles ir paskutiniai į puodą keliauja pomidorai.
Dabar eilė atėjo prieskoniams. Jų kiekį rekomenduoju dėti pagal skonį. Pirmiausia visko įdėkite po arbatinį šauktelį (atsargiai su kajeno paprika, ji aštri) ir paragaukite.
Paskutinį įpylikite sultinį.
Šiam čili troškiniui reikia leisti pasitroškinti bent valandą, jei turite daugiau laiko bus dar skaniau. O galima ir pradėti iš vakaro, tada žinosite, kad kitą dieną vakare jūsų laukia soti ir labai skani vakarienė.
Gaminimo pabaigoje įspauskite pusę laimo (galima ir citrinos ar šauktelį balto vyno acto).
Valgome su pagardais ir tikrai pabandykite juos. Labai skanu su bananu, avokadu, kokoso drožlėmis, petražolėmis ar smulkinta kalendra.