Print Options:

Vegetariškas čili troškinys

Yields1 Serving

 3 skardinių pupelių po 400 g (man patinka maišyti raudonąsias su juodomis pupeles)
 2 skardinės konservuotų pomidorų (smulkintų)
 2 morkos
 2 saliero stiebai
 1 raudonoji paprika
 1 raudonas svogūnas
 4 skiltelės česnako
 ½ l daržovių sultinio
 ½ tsp raudonėlio
 ½ tsp rūkytos paprikos
 ½ tsp kajeno paprikos
 ½ tsp malto kumino
 lauro lapelis
 druska
 pipirai
 ½ laimo sulčių
 alyvuogių aliejaus
1

Pirmiausia aliejuje pakepiname smulkintą svogūną, vėliau dedame susmulkintą česnaką, morkas ir salierą pjaustome griežinėliais ir pakepiname taip pat. Paskutinę reikėtų įdėti raudonąją papriką, ją vertėtų nulupti prieš pjaustant kubeliais.

2

Daržovėms apkepus pilame nuvarvintas pupeles ir paskutiniai į puodą keliauja pomidorai.

3

Dabar eilė atėjo prieskoniams. Jų kiekį rekomenduoju dėti pagal skonį. Pirmiausia visko įdėkite po arbatinį šauktelį (atsargiai su kajeno paprika, ji aštri) ir paragaukite.

4

Paskutinį įpylikite sultinį.

5

Šiam čili troškiniui reikia leisti pasitroškinti bent valandą, jei turite daugiau laiko bus dar skaniau. O galima ir pradėti iš vakaro, tada žinosite, kad kitą dieną vakare jūsų laukia soti ir labai skani vakarienė.

6

Gaminimo pabaigoje įspauskite pusę laimo (galima ir citrinos ar šauktelį balto vyno acto).

7

Valgome su pagardais ir tikrai pabandykite juos. Labai skanu su bananu, avokadu, kokoso drožlėmis, petražolėmis ar smulkinta kalendra.